Het ontwerp

Marquart Architecten uit Raamsdonksveer verzorgt het ontwerp van het plan. Architect Dennis van Klij – Marquart Architecten: “Bij dit project verenigen we authentieke elementen met een hedendaagse en toekomstbestendige uitstraling, mede omdat het hier gaat om een te renoveren villa in combinatie met nieuwbouw.

Het appartementengebouw begeleidt qua vorm de route langs de rotonde Venloseweg/ Van Douverenstraat richting het centrum van Horst. De 2 gebouwen, gekoppeld via een glazen entree, variëren in hoogte en hebben een eigentijdse metselwerkarchitectuur; authentieke materialen in een modern jasje. Dat sluit aan bij de geschiedenis van deze plek en tegelijkertijd bij de moderne woonwensen van grote balkons of dakterrassen, brede puien en een sterke relatie met buiten vanuit de woning.

Het achterterrein heeft een omsloten karakter vanwege de aangrenzende achtertuinen van de woningen aan die zijde. Daarom hebben we dit gebied ingericht met lage patiowoningen. Deze hebben een moderne baksteenarchitectuur met grote puien richting de straat, maar vooral naar de privé-patio. Pergola’s met groen leggen de verbinding tussen de gelijkvloerse woningen in diverse geschakelde blokken. Deze kleine schaal creëert een intiem binnengebied waar het rustig wonen is.”